Sonntag, 29. November 2015

Seed Cracker (Rezept von Linda)

Auch im Ausland macht man sich Gedanken um holistische Ansätze bei Vögel.

Ich glaube fast, dass viele Länder in dieser Hinsicht uns weit voraus sind, was nicht zuletzt einerseits an unserer Haltung, sondern auch der strengen Gesetzgebung geschultert ist. 

Stellvertretend für viele Webseiten seien hier nur ein paar wenige genannt, die sich mit "Alternative Medizin" beschäftigen:
 Und natürlich gibt es noch viele weitere Mailinglisten, die sich trotz "Social Networks" und Foren immer noch großer Beliebtheit erfreuen. Die Mailingliste Holistic Bird ist eine Liste, wo zwar nicht allzuviel los ist, aber wenn dann ein toller Informationsaustausch herrscht. Sie ist bei Yahoo gehostet und recht interessant. Leider ist die Infowebseite im Moment nicht verfügbar. Somit steht nur die Yahoo-Gruppen-Infowebseite zur Verfügung.

Von Linda wurde folgendes Rezept gesendet, über das sich jeder ein eigenes Urteil machen soll und kann.


Nachfolgend möchte ich den Text im Orginalwortlaut posten:


This is a people recipe, but it would be great for your birds also. You can eliminate the salt.
Seed crackers make a wholesome snack with a delightful crunch and a nutritional punch. In this recipe, combine sesame and flax seeds with farm-fresh eggs and spices.
Use a silicone baking mat to line a cookie sheet. Pour the seed mixture onto the silicone mat. It tends to slide around, so keep a spatula on hand to spread it. If thin crackers are preferred, divide the mix into two. What’s good about this recipe is that no trans fats are used because the crackers are baked instead of fried.
They are crunchy, savory, and very versatile. Any type of seeds, save for chia which absorbs a lot of liquid, can be used as long as you stick to the ratios. For those who have conditions and must avoid whole seeds, the ingredients can be ground prior to adding the eggs.
The seeds can also be pre-mixed in a large container and portioned in zip lock bags, with spices and all. The bags can be labelled with stickers that say, “Add three eggs, mix, and bake at 400 degrees for 15 minutes or until crunchy.”
You can now make snacks in less time compared to making the trip to the store and buying them. Use these on salads or as a late night bite, since they won’t raise your blood sugar levels before bed.
Ingredients
  • 3 eggs
  • 1/2 cup sunflower seeds
  • 1/2 cup pumpkin seeds
  • 1/4 cup sesame seeds
  • 1/4 cup hemp seeds
  • 1/4 cup flax seeds
  • 1 teaspoon Himalayan salt
  • 1/2 teaspoon garlic powder
  • 1 tablespoon mixed dried Italian spices
Instructions:
  1. Combine eggs, seeds, spices, garlic powder, and salt in a bowl. Stir well.
  2. Use a spatula to transfer the mixture onto a cookie sheet lined with a silicone mat or parchment paper.
  3. Shake the cookie sheet and tilt it around until the mixture is spread across the cookie sheet.
  4. Bake at 400 for 15 to 18 minutes. Break into pieces. They should be crunchy. If they do not break with a snap, put them in the oven on warm until they are completely dry
Anmerkungen
  • 400°F entsprechen in etwa 200°C